Проглас

ПРОГЛАС

Црногорско – херцеговачки покрет чине Црногорци и Херцеговци, њихови потомци и сви поштоваоци идејенашег Покрета, ма које вјере и нације били.

Међудржавне, националне и вјерске тензије пријете потпуној дестабилизацији региона, а свакодневно пласирање мржње зарад ситних политичких интереса, може поново довести до братских подјела најоштријих размјера.

Спуштање тензија и окретање ка будућности једино је рјешење и зато се залажемо за општи консензус по том питању, како у народу, тако и код свих релевантних политичких фактора.

Братски односи морају да буду изнад свега, без обзира на лична осјећања, начин изјашњавања, вјерску припадност и друге разлике које караткеришу наш народ.Зближавање и сарадња земаља у којима живимо са нашом матицом на пољу културе, умјетности, просвјете, спорта и здравства, у први план ће истаћи све позитивне вриједности и потиснути разлике.

Поред Републике Србије, гдје је Покрет основан, ЦХП дјелује у Црној Гори, Републици Српској и дијаспори, гдје имамо велики број чланова и симпатизера.

Позивамо све часне и поштене људе чији су корјени са црногорских и херцеговачких простора,али и све оне којима су част и образ на првом мјесту, без обзира на поријекло, да нам се прикључе у борби за остваривање циљева Црногорско – херцеговачког покрета.