САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ИЗБОРА У ЦРНОЈ ГОРИ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ИЗБОРА У ЦРНОЈ ГОРИ

Црногорско – херцеговачки покрет захваљује се свим члановима и симпатизерима на честиткама које смо примили. Због више хиљада порука, нијесмо у стању да се захваљујемо појединачно.Ово је још једна побједа и потврда идеологије ЦХП!

Резултати избора, као што већ рекосмо, јасно су потврдили да је наш Покрет био у праву све ове године. Од свих нас који смо вјеровали у исправност ставова ЦХП, због храбрих јавних наступа највећу жртву подносио је лидер нашег Покрета господин Рашо Вучинић.

Он је први који је у Србији јавно у медијима изјавио да у Црној Гори не може побиједити политика која негира државност, химну и државне симболе. Због те изјаве бива проглашен издајником. А онда, годину дана после те изјаве, сви, али апсолутно сви политички чиниоци, заједно са нашом Митрополијом, успостављају чврст државотворни курс, који се у потпуности подудара са свим оним што ЦХП промовише већ годинама. 

Тај курс, доводи до политичких преокрета у Црној Гори.Позиви и молбе које смо упућивали појединим представницима опозиције, уродиле су плодом. Прилагођавање суштинских ставова који се односе на теме државности и мултикултуралности, пресудно су допринјеле оваквом изборном резултату.Велики број наших ставова попут осуде чина паљења црногорске заставе у Београду, затим неустајања на химну Црне Горе, негативно се одражавао на наш Покрет. Знали смо да ће одсуство политиканства у нашем дјеловању кад тад донијети резултате.

Идеологија ЦХП која почива на темељима безусловног успостављања братских односа, данас је на врхунцу успјеха у Црној Гори.Достојанствено смо испратили све увреде, пријетње и лажна саопштења која су за циљ имала дискредитацију Покрета. 

Формирањем нове Владе Црне Горе, надамо се да ће Црногорци коначно схватити да је политика пролазна, да су политичари промјенљиви а да је Црна Гора мајка свима нама. Да се Црне Горе никада не треба одрицати, ма ко да је на власти. Да је Црна Гора матица, а да Србију и Републику Српску неизмјерно волимо. На крају желимо да поздравимо све оне који су гласали у Црној Гори, као и све наше чланове и симпатизере у Србији, сада већ свима нама заједно, коначно прихватљивим поздравом.

Да је вјечна Црна Гора!

Прикључите се и Ви Црногорско-херцеговачком покрету попуњавањем онлајн приступнице, кликом на сљедећи линк: https://chp.rs/pristupnica-chp/

Да заједно градимо братске односе и духовно јединство, баш као што то наша браћа учинише у Црној Гори, ујединивши све Црногорце без обзира на национална изјашњавања.

Comments are closed.